Bio

Foto de Xevi Casas

Namina (Natàlia Miró do Nascimento) començà a construir cançons de manera autodidacta als tretze anys. Dos anys després va formar el seu primer projecte i, des de llavors, no ha parat de tocar i cantar en directe. Més de vint anys de trajectòria que li han donat les eines per vehicular la interpretació musical amb veu pròpia. Com a compositora ha desenvolupat una identitat singular que, malgrat beure de fonts diverses, evoca una manera molt concreta de fer. Les cançons naminen.

Fins ara té dos discs editats del seu projecte homònim i més personal, Orlando (Microscopi, 2014) i Ígnia (Microscopi, 2016), amb els quals ha girat i gira arreu de Catalunya. Ha presentat el seu repertori en cites com el Músiques Sensibles, el BarnaSants o el Black Music Festival.

Per aquest 2019 Namina prepara el llençament del nou disc, entre d’altres projectes. Cançons teixides amb cura i cuites a foc lent.

Artista tastaolletes, l’origen i objectiu de les seves inquietuts creatives i performàntiques es poden resumir en una sola voluntat i en un parell de paraules: expressar i comunicar.