Bio

 

DSCF1966-2

namina és l’alter ego de Natàlia Miró do Nascimento (1979).

El projecte va néixer l’any 2003, fruit del duet entre un guitarrista de Moçambic i una fabricant de cançons catalanobrasilera rockera que bevia de Janis Joplin, Tom Waits, Patti Smith, The Cult, PJ Harvey o L7. Llavors, George Benson, Cesària Èvora, Chico César, Jobim i Billie Holiday es van incorporar al repertori, obrint la porta a l’eclecticisme que es plasmaria en les composicions pròpies a partir d’aquell moment. Durant els anys següents el repertori propi es va anar ampliant i la formació va anar variant. Duet, trio, quartet i solista, una proposta que no ha deixat d’oferir mai. Actuacions en directe, composicions de bandes sonores i, punt d’inflexió, la maternitat.

Finalment, durant el 2014, Namina decideix arremangar-se i gravar el seu primer disc per plasmar la feina dels darrers anys. Orlando es va publicar a finals d’octubre d’aquell mateix any gràcies als mecenes que van participar en el projecte. D’aquí també va néixer la banda que l’acompanyaria en els directes i en la gravació del segon disc Ígnia (2017).

A Ens endurem el vent (2019), inicià un nou camí amb la col·laboració d’Edicions Tremendes i Segell Microscopi, editant un llibre-disc amb poesies, cançons i il·lustracions d’autoria pròpia i un ep.

Namina ha presentat els seus treballs en festivals, cicles i espais grans i petits com el Monocicle de Sant Pere de Ribes, el Músiques Sensibles (Liceu), ElMini d’Olot, Festival de Jazz de Cambrils, La Terraza Experimental (Saragossa), Hemnes en Acústic de Baqueira, Black Music Festival de Girona, Teatre el Musical (València), Festival BarnaSants, i el Nits de Taverna d’Almacelles, Festival Essències de Montblanc o al Jamboree de Barcelona entre molts d’altres.

Actualment presenta Un udol, 2021.